Canyoning

Wat is Canyoning?

Canyoning is een van de meest spectaculaire adventure sports van het moment. Dus ben je op zoek naar echt avontuur dan doe je er goed aan eens een canyoning-tour te boeken. Een canyon is het Engelse woord voor kloof en dat zegt ook meteen wat canyoning inhoudt: je volgt de loop van een rivier of stroming in een kloof en daarbij zal je hindernissen zoals rotspartijen en watervallen moeten overwinnen. Tijdens een canyoning tocht maak je dan dan ook gebruik van meerdere takken van sport zoals lopen, zwemmen, klimmen, abseilen maar ook zal je moeten springen en glijden.

Deze extreme sport is een soort ontdekkingsreis door een uitgesleten kloof . Omdat je de stroming van het water volgt is er vaak geen uitweg en zal je hoe dan ook je grenzen moeten verleggen om verder te kunnen. Bedenk daarom voorafgoed hoeveel lef en ballen je hebt want er is geen weg terug!

Recent plande we een team uitje naar Zuid-Duitsland om te gaan canyoningen! Lees hier hoe super tof dit was..

Wat is het risico?

De sport is zeker niet zonder gevaar en daarom is het belangrijk dat je gecertificeerde begeleiding krijgt van een canyoneer die de omgeving goed kent. Zij zullen je ook voorzien van goed materiaal zoals een verstevigd wetsuit, canyoning schoenen, een helm, een klimgordel en voldoende touwen. Canyoning tours zijn meestal ingedeeld in verschillende niveau’s waarbij vooraf duidelijk wordt hoe diepe sprongen je moet maken.

Waar kan ik canyoning doen?

Om deze sport te kunnen beoefenen is er altijd een kloof nodig. Gelukkig zijn er tal van mooie plekken om te canyoningen in Europa. Ga bijvoorbeeld canyoningen op vakantie in Italië, Oostenrijk, Frankrijk, Spanje of Zwitserland.

Benieuwd waar je het beste kan canyoningen in Europa? Lees dan onze top 5 canyoning locaties in Europa.

Canyoning Frankrijk

In Frankrijk zijn veel mooie locaties te vinden voor deze fantastische sport. Zo kun je terecht in de Verdon, de Pyreneeën, de Jura, de Ecrins en de Mercantour. Onze meest favoriete locatie is de Mercantour. Dit heeft te maken met het feit dat het Parc National du Mercantour in het zuiden van Frankrijk ligt aan de Middellandse Zee. Het grenst daarbij aan Italië en door het zonnige Middelandse Zee klimaat is het water in de canyoning warmer dan in andere gebieden. Ook de Verdon is een prachtig gebied voor canyoning. Onze partner UCPA, de nummer 1 buitensport aanbieder van Frankrijk, biedt hier ook een volledige week aan om alle kneepjes te leren en prachtige tochten te maken.

Canyoning Italië

Ook Italië heeft genoeg mooie plekjes om te gaan canyoningen. Zo kun je terecht in Trentino, het Comomeer en zelfs in Toscane. Het Gardameer in Italië is één van de hotspots voor canyoning. Rondom het Gardameer bevinden zich talloze toegankelijke canyons voor ieder niveau, zowel voor beginners als professionals. Het is de perfecte activiteit om te doen met je kinderen als je een vakantie aan het Gardameer hebt. De perfecte combinatie van uitdaging, plezier en teamwork. 

Canyoning Spanje

Canyoning in Spanje is vooral ideaal in de Spaanse Pyreneeën en in Sierra de Guara. Er zijn meerdere aanbieders in deze regio’s en een ruim aanbod aan canyons. Zo zijn er in de Pyreneeën alleen al bijna 300 verschillende canyons. Daarbij zijn er unieke tochten geschikt voor zowel beginners als gevorderde. Je kunt de sport zowel in de winter als in de zomer beoefenen in Spanje. In de zomermaanden is het heerlijk om door het verkoelende water een kloof af te dalen. In de winter kun je dan weer terecht in droge canyons waar je onder leiding van een bekwame gids veel zult abseilen.

Top canyoning locaties in Europa

Hieronder een weergave van onze top canyoning locaties in Europa. Een aantal van deze tours kun je ook via ons reserveren. 

Canyoning boeken?

Bekijk ons aanbod voor deze sport in Europa. We helpen je graag verder met het vinden van de activiteit die perfect bij jou/jullie past. Neem gerust contact met ons op!

Canyoning is een avontuur om nooit te vergeten

Het perfecte vriendenuitje

Canyoning is een relatief jonge sport waardoor nog niet iedereen ervan heeft gehoord. Het is een sport die facetten van heel veel outdoor sporten omvat en de perfecte outdoor activiteit om als vriendenuitje te doen. Canyoning doe je in bergachtige gebieden en daarom moet je wel rekening houden met een stukje rijden als je dit als vriendenuitje gaat doen. Maar wat is er nou vetter dan een road trip met je vrienden?

Bij deze sport komen hiken, klimmen, springen, glijden, zwemmen en abseilen samen. Daarbij zijn er verschillende mogelijkheden qua niveau waardoor de sport voor iedereen toegankelijk is. Het is misschien wel de ultieme outdoor sport die garant staat voor avontuur en plezier. Voor jouw vriendenuitje kan je het beste terecht in Zuid-Frankrijk, Zuid-Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland. Het tofste is misschien nog wel om er een heel weekend van te maken en meerdere tochten te doen!

Canyoning met kinderen

Canyoning is een ideale activiteit om met de kinderen te doen. Zoals eerder gezegd zijn er namelijk bijna in ieder gebied simpele kloven voor beginners tot dagtochten door extreme canyons. Dit zorgt ervoor dat de sport voor iedereen toegankelijk is. Vele aanbieders in Europa bieden ook speciaal tochten aan die ideaal zijn voor het gezin en waar de veiligheid voorop staat. Maak je dus niet teveel zorgen over de risico’s want daar hebben de bekwame gidsen heel goed over nagedacht. Daarbij zijn de meeste tochten voor canyoning met kinderen ook erg betaalbaar. Het ligt een beetje aan het land waar je bent maar bij het Gardameer bijvoorbeeld kan je al terecht voor €44,- per persoon voor een tocht van 3 uur. We kunnen je garanderen dat de kinderen deze dag nooit meer zullen vergeten.

Canyoning week

Perfect om samen met je vrienden of vriendinnen een canyoning weekend te organiseren. We garanderen je dat je niet meer stuk kunt bij je vrienden als je dit voor ze hebt georganiseerd. Een canyoning weekend zit namelijk vol met avontuur, adrenaline en plezier. Het dichtstbijzijnde gebied is Zuid-Duitsland en hier zijn vele kloven die perfect zijn voor jouw weekend weg. Het is belangrijk dat je canyoning altijd beoefend onder begeleiding van een ervaren instructeur. Er zijn altijd een aantal professionele aanbieders die jou de mooiste plekjes op een veilige manier kunnen laten zien. Mocht je een canyoning weekend willen organiseren dan helpen wij je graag verder. We hebben al meerdere jaren ervaring met het organiseren van de activiteiten op deze weekenden en hebben contact met een groot aantal aanbieders in Europa.

Zelf deze sport een keer uitproberen?

Bekijk dan ons aanbod in Europa. We helpen je graag verder met het vinden van de tocht die perfect bij jouw/jullie past. Neem gerust contact met ons op!