Canyoning

Wat is canyoning?


Canyoning is een van de meest spectaculaire adventure sports van het moment. Dus ben je op zoek naar echt avontuur dan doe je er goed aan eens een canyoning-tour te boeken. Een canyon is het Engelse woord voor kloof en dat zegt ook meteen wat canyoning inhoudt: je volgt de loop van een rivier of stroming in een kloof en daarbij zal je hindernissen zoals rotspartijen en watervallen moeten overwinnen. Tijdens een canyoning tocht maak je dan dan ook gebruik van meerdere takken van sport zoals lopen, zwemmen, klimmen, abseilen maar ook zal je moeten springen en glijden.

Deze extreme sport is een soort ontdekkingsreis door een uitgesleten kloof . Omdat je de stroming van het water volgt is er vaak geen uitweg en zal je hoe dan ook je grenzen moeten verleggen om verder te kunnen. Bedenk daarom voorafgoed hoeveel lef en ballen je hebt want er is geen weg terug!

Recent plande we een team uitje naar Zuid-Duitsland om te gaan canyoningen! Lees hier hoe super tof dit was..

Waar kan ik canyoningen?


Het spreekt voor zich dat je voor canyoning een kloof nodig hebt. Gelukkig zijn er tal van mooie plekken om te canyoningen in Europa. Start dicht bij huis in de Belgische Ardennen of ga canyoningen op vakantie in Italië, Oostenrijk, Frankrijk, Spanje of Zwitserland.

Benieuwd waar je het beste kan canyoningen in Europa? Lees dan onze top 5 canyoning locaties in Europa.

Zelf een keer deze spannende activiteit proberen?

Bekijk ons canyoning aanbod

Wat is het risico?


De sport is zeker niet zonder gevaar en daarom is het belangrijk dat je gecertificeerde begeleiding krijgt van een canyoneer die de omgeving goed kent. Zij zullen je ook voorzien van goed materiaal zoals een verstevigd wetsuit, canyoning schoenen, een helm, een klimgordel en voldoende touwen. Canyoning tours zijn meestal ingedeeld in verschillende niveau’s waarbij vooraf duidelijk wordt hoe diepe sprongen je moet maken.

Bekijk de video!