Advanced Downhill MTB Val di Sol Trentino Italië

Top 5 Downhill Mountainbiken in Europa

Bij AdventureTickets.nl hebben we de taak op ons genomen om de top 5 Downhill Mountainbiken in Europa samen te stellen. Uiteindelijk is het natuurlijk persoonlijk welke gebied je het beste vindt dus de volgorde is niet relevant.

Check hieronder de Top 5 Downhill Mountainbiken in Europa!

Bekijk al onze mountainbike activiteiten hier!

1. Winterberg, Duitsland


Winterberg is het dichtstbijzijnde downhill park met een lift. Het is het levende bewijs dat een interessante Downhill plek niet persé ook een groot skigebied moet zijn. Er zijn maar een paar stoeltjesliften in Winterberg maar het biedt wel toegang tot sommige van de meest innovatieve en spannende terreinen ter wereld. Waarschijnlijk heeft het 9 km lange Freeride Bikepark de grootste aantrekkingskracht.

Bekijk alle info via de volgende link: http://www.bikepark-winterberg.de/

2. Leogang, Oostenrijk


Leogang in Oostenrijk is in de winter een klein skigebied net zoals Winterberg. Echter is dit kleine gehucht na het winterseizoen gek van Mountainbiken. Het kleine plaatsje in Oostenrijk is erin geslaagd zich te meten met de beste Downhill trails in Europa en misschien wel de wereld.

De regio heeft voor iedereen wat te bieden. Professionele tracks van wereldniveau of singetrails, freeride en Northshore. Ze hebben 9 verschillende tracks van beginner tot professioneel niveau.

De regio Saalfelden Leogang en het bikepark Leogang heeft zelfs de eer gehad om de UCI Mountain Bike & Trials World Championship te hosten.

Waar wacht je nog op!

Meer informatie: http://bike.saalfelden-leogang.com/

UCI Mountain Bike World Cup 2013 Downhill – Leogang (Austria)

3.Finale Ligure, Italië


De badplaats Finale Ligure is waarschijnlijk één van de bekendste op deze lijst en zeker niet de minste. Finale Ligure heeft een fijn netwerk van tracks die door de mooie heuvels lopen. De hoogste heuvel/berg in Finale Ligure is circa 1400 meter hoog. Met 1400 meter is het zeker niet de hoogste op deze lijst echter maakt het een hoop goed door de mooie tracks.

Helaas zijn er in Finale Ligure geen stoeltjesliften maar niet gevreesd. Er zijn namelijk wel een aantal vakantie bedrijven die pendeldiensten runnen.

Het mooie van Finale Ligure is dat de paden heel natuurlijk zijn en vol zitten met wortels en rotsen. De paden zijn soms krap en hebben veel bochten wat ervoor zorgt dat je rijvaardigheden voldoende worden getest.

Finale Ligure is leuk voor iedereen, van beginners tot professionele rijders. Wat tevens erg mooi is, is dat er in Finale Ligure het hele jaar door gereden kan worden.

Kijk voor meer informatie op: http://www.finaleligure-bikeresort.com/

Finale-Ligure, Italy – Bike Resort Trailer

4. Alpen, Frankrijk


De Alpen in Frankrijk kunnen natuurlijk niet ontbreken op deze lijst. De zonnige paden en een ongelofelijk liftnetwerk met kilometers aan paden maken van de Franse Alpen een enorm populaire bestemming.

De meest populaire Mountainbike bestemming is ongetwijfeld het de Portes du Soleil netwerk van stations die Morzine, Les Gets, Avoriaz, Châtel, Morgins en Champéry omvat. Deze zijn allemaal los enorm leuk om te doen maar het gebied heeft onbegrensde mogelijkheden wanneer je ze combineert met 1 liftpas. Het gebied loopt door Frankrijk en Zwitserland en is te combineren door 24 stoeltjesliften. De beste gebieden voor Downhill zijn Morzine, Avoriaz, Châtel en Les Gets.

De meeste resorts in Frankrijk openen vanaf juni tot september wanneer de sneeuw is gesmolten. Het is wel mogelijk om het hele jaar door te rijden echter is dit in gebieden op lagere hoogte. Bij deze paden moet je waarschijnlijk ook naar boven lopen of een shuttle zien te regelen.

Er valt nog zoveel meer te schrijven over dit enorme Downhill gebied. Voor meer informatie kan je ook op de volgende site kijken: http://www.activeazur.com/mountain-biking-france/mountain-biking-french-alps

Alpen Downhill Trailer 2011 [GoPro Hero HD 720p]

5. Tirol, Oostenrijk


Dankzij de vele Bergen in Tirol zijn de condities voor Downhill Mountainbiken ideaal. De infrastructuur in Tirol is enorm aan het veranderen en het gebied wordt steeds beter. Nummer 2 in onze lijst ligt ook in dit gebied.

Het Bike Park Tirol en alle andere trails en Bike Parks zorgen ervoor dat er genoeg adrenaline wordt geproduceerd. De Downhill scene is zeker de laatste jaren enorm gegroeid. Er zijn nieuwe tracks en parken bijgekomen en de sportwinkels verhuren uitstekende materialen.

De ideale tijd om te gaan is toch wel zomer of eind zomer. De lucht is dan mooi blauw en de omstandigheden zijn uitstekend.

Meer informatie? Kijk dan op de volgende Duitse site: http://www.alpen-guide.de/artikel/downhillstrecken-und-bikeparks-in-tirol-2236

Onderstaand filmpje is opgenomen in het Bike Park Planai.

Bikepark Planai 2013