fbpx

Blokarten

Wat is blokarten?

Blokarten (ofwel strandzeilen) is een geweldige activiteit om te doen tijdens een dagje strand. Je neemt plaats in een blokart en maakt gebruik van de wind om snelheid te maken en over het strand te scheuren. Het is makkelijk te leren (onder begeleiding van een ervaren instructeur) en toegankelijk voor jong en oud. De sport wordt zowel recreatief als competitief gedaan en wint snel aan populariteit. Blokarten vind plaats op een groot stuk verhard strand en kan op meerdere plekken in Nederland worden gedaan. Een ideale activiteit voor een dagje uit.

Wat is een blokart?

De blokart is in 1999 in Nieuw-Zeeland uitgevonden door Paul Beckett en de sport wint snel aan populariteit. De blokart is een voertuig die op het land of verhard strand kan worden gebruikt en door de wind wordt aangedreven. De blokart is voor 1 persoon geschikt, heeft 3 wielen en een zeil. Het zeil zorgt ervoor dat je wind vangt en snelheid kan maken. Het voorwiel wordt gebruikt om te sturen en de achterwielen draaien gefixeerd om hun as. Je neemt plaats tussen de achterwielen. De besturing van een blokart gaat met de hand. Met 1 hand bestuur bestuur je het zeil via een touw, de andere hand bedient het stuur. 

Waar kan ik blokarten in Nederland?

Blokarten kan alleen worden gedaan op brede stranden omdat er veel ruimte nodig is voor het maken van bochten en snelheid. Nederland is een perfect land voor deze activiteit. We beschikken in Nederland over uitgestrekte stranden (deels verhard) en over veel wind. Er zijn dus veel plaatsen waar je deze activiteit kunt doen.

Blokarten Zeeland

Bij Adventuretickets bieden we het strandzeilen aan in Zeeland op de Brouwersdam. De activiteit duurt ongeveer 2 uur en er is geen ervaring voor nodig. Je wordt begeleid door ervaren instructeurs en hebt het blokarten binnen de kortste keren onder de knie.

Blokarten IJmuiden

Ook IJmuiden is een erg populaire locatie. IJmuiden beschikt over een gigantisch breed strand wat ideaal is voor het strandzeilen. Het strandzeilen kan daarbij op ieder moment van de dag worden gedaan.

Blokarten Texel

Op Texel zijn er veel mogelijkheden om deze activiteit te doen. Het strand leent zich er perfect voor. Een topactiviteit om je weekendje weg of vakantie op Texel compleet te maken.

Blokarten Terschelling

Het voordeel van Texel en Terschelling is dat je op de wind bijna nooit hoeft te wachten. Je kunt er daardoor ook het hele jaar door strandzeilen. Het is in de zomer wel een stuk aangenamer dan in de winter!

Deze activiteit boeken?

Bekijk ons aanbod in Nederland. We helpen je graag verder met het vinden van de cursus die perfect bij jou/jullie past. Neem gerust contact met ons op!

Een fantastische dag vol adrenaline

Blokarten Cadeau

Het is een ideale activiteit om cadeau te doen. Je kunt de activiteit samen gaan doen tijdens een dagje strand. Een leuke combinatie van een dagje weg met een uitdagende en spannende activiteit.

Je kunt bij ons het blokarten cadeau doen in de vorm van een cadeaubon of je kunt een datum kiezen en de reservering meteen plaatsen.

Blokarten groepsuitje

De activiteit is ook een erg leuke activiteit voor een groepsuitje. Denk hierbij aan een vriendenuitje, groepsuitje of vrijgezellenfeest. Het is bij ons mogelijk om de activiteit te combineren met een lunch, diner en/of afsluitende borrel. Neem voor meer informatie contact met ons op. 

Deze activiteit boeken?

Bekijk ons aanbod in Nederland. We helpen je graag verder met het vinden van de cursus die perfect bij jou/jullie past. Neem gerust contact met ons op!