Canyoning

Canyoningen in de Zuid Duitse Allgaü; ons ultieme avontuur!

Canyoning is een van de redenen dat wij het platform Adventure Tickets zijn gestart. Deze activiteit is het ultieme avontuur in een prachtige natuurlijke omgeving. Hoog tijd dat we het zelf gingen ervaren en dus plande we een teamuitje naar Zuid-Duitsland!

Wat is canyoning?

Even voor de leken onder ons; canyoning is een adrenaline sport waarbij je de stroming van een rivier/beek in een kloof volgt en waarbij je hindernissen zoals watervallen en grote hoogteverschillen moet overwinnen door te abseilen, glijden of door te jumpen!

Wij kozen voor canyoning in de Zuid-Duitse Allgaü!

Je raad het al; er zijn bergen nodig voor deze sport. Na super positieve recensies van meerdere klanten kozen wij voor de advanced canyoningtour in Zuid-Duitsland. Na een kleine dag rijden arriveren we in het idyllische Zuid Duitse Allgaü en wanen we ons even in een Almhof reclame. Met Duitse worsten en grote potten bier is het geen slechte plek voor een teamuitje komen we al snel achter! In de tussentijd houdt onze gids ons via email op de hoogte over de ontmoetingsplek voor de volgende dag. Het heeft de afgelopen dagen flink geregend en een groot aantal canyons zijn hierdoor ontoegankelijk geworden. Uiteindelijk blijken we te kiezen voor de canyon in het Oostenrijkse Reutte (net over de grens). Deze canyon ligt onder een stuwmeer en hierdoor is de watertoevoer gecontroleerd. De enorme regen van afgelopen dagen en ook van vandaag vormen geen probleem dus!

Canyoning

Wat een super ervaring!

Vroeg in de ochtend (9.30uur) ontmoeten we onze gids en rijden we achter hem aan naar de canyon. Aldaar reikt hij ons de uitrusting aan bestaande uit een dik neoprene wetsuit, schoenen, handschoenen, helm en speciale canyoning klimgordel. Hierna lopen we ruim een half uur bergopwaarts om naar de rand van het stuwmeer te komen. Onderweg zien we vrijwel de hele canyon waardoor we denken te weten wat ons te wachten staat. We krijgen een korte uitleg over het abseilen waarna we met een jump van zo’n 10 meter het water in springen! Lekker begin! Het water is koud maar dankzij het neoprene wetsuit valt het mee en blijf je bovendien lekker drijven. We naderen het eerste abseil element. Een prachtige waterval van zo’n 30 meter waar we een voor een van mogen abseilen. De gids zorgt voor een veilige situatie waarvan wij alleen maar hoeven te genieten! Eenmaal beneden is het wachten op de groepsgenoten, echt niet erg in deze prachtige omgeving met uitzicht op een waterval van 30 meter waar mijn collega’s vanaf komen abseilen! In ruim 3 uur gaan we de hele canyon door en mogen we meerdere keren abseilen van 30+ meter, kliffjumpen van 10+ meter en stukken zwemmen en hiken om de canyon te trotseren. Het blijkt een super ervaring waar we het nog lang over zullen hebben! Nog veel mooier dan we hadden kunnen voorstellen toen we omhoog liepen. De enige fout die we gemaakt hebben is dat we slechts 1 dag gingen canyoningen, dit smaakt naar meer namelijk!

Canyoning

Verschil tussen canyoning tours.

Twee dingen maken een groot verschil tussen de aanbieders van canyoning tours. Het belangrijkste verschil is de groepsgrootte. Wij kiezen voor kleine groepen van max 7 personen per gids. Hierdoor hoef je niet lang te wachten en krijg je goede uitleg. Het tweede grote verschil is of je actief of passief gaat abseilen. Actief abseilen betekend dat je daadwerkelijk zelf abseild terwijl de gids bij passief abseilen het touw laat vieren en je door de gids gecontroleerd omlaag gaat. Wij kiezen voor het echte werk natuurlijk; actief abseilen! Vaak bestaat er de keuze voor een basic of advanced tour. Beide tours zijn toegankelijk voor onervaren canyoneers. Voor de advanced tour dien je wel sportief te zijn en over een gezonde dosis lef te beschikken! Overigens zal de gids altijd rekening met je houden dus mocht een element echt niet lukken dan zal er een uitweg gezocht worden. Kies je voor de basic tour dan is je uithoudingsvermogen iets minder belangrijk en zijn de elementen ook geschikt voor diegene die hoogtes erg spannend vinden. Ben je in voor het avontuur kies dan voor een advanced tour!

Zelf de canyon in?

Je hebt het kunnen lezen we zijn erg enthousiast over canyoning! Op Adventuretickets.nl boek je canyoning tours op Europa’s beste locaties. Advies volgens de experts; de tochten in Zuid-Duitsland en Oostenrijk zijn heel tof maar de ultieme canyons vind je in Ticino Zwitserland! Wil je zelf canyoning leren? Volg dan deze driedaagse canyoning cursus in Italië!

AdventureTickets.nl is het platform voor avontuurlijke tours en activiteiten in Europa. Stel je eigen vakantie samen en kies hier je ultieme avontuur!

Top 5 activiteiten Canarische Eilanden

Top 5 activiteiten Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden zijn een fantastische bestemming om je vakantie vieren. Het hele jaar door is er prima weer en is er genoeg te doen. De Canarische eilanden zijn ontstaan na enkele uitbarstingen van vulkanen. Een aantal van de eilanden zijn zelfs nog vulkanisch actief. Door de vruchtbaarheid van het lava is vooral de flora op de eilanden enorm divers. Ook bevatten de eilanden een spectaculaire afwisseling aan landschappen. Naar de Canarische Eilanden ga je niet alleen toe om lekker te luieren. De eilanden zitten vol met de vetste activiteiten en wij hebben de top 5 activiteiten Canarische Eilanden voor je samengesteld.

1. Surfen

De eerste activiteit in de top 5 activiteiten Canarische Eilanden lijst is surfen. Deze activiteit moet echt hoog op je lijstje staan als je richting de Canarische Eilanden gaat. Er zijn uitstekende omstandigheden op ieder eiland om deze sport onder de knie te krijgen.

Fuerteventura Surfen

Surfen op Fuerteventura Surfen op Lanzarote

2. Hiken

Alle eilanden staan bekend om hun diversiteit aan flora en fantastische omgeving.
Lanzarote en Tenerife zijn twee van de bekendere eilanden van de Canarische Eilanden en beschikken beide over vette wandelroutes.

Hiken op El Teide

Hiken op Lanzarote

3. Paragliden

De eilanden verkennen vanuit de lucht is volgens ons echt iets wat je moet doen als je op de Canarische Eilanden bent. Bekijk Tenerife of Gran Canaria vanuit de lucht en krijg een beeld van de verschillende spectaculaire landschappen die beide eilanden te bieden hebben.

Paragliden Gran Canaria

Bekijk Gran Canaria vanuit de lucht Paragliden Tenerife

4. Canyoning

Ga tijdens je vakantie op Tenerife het ultieme avontuur aan met deze canyoning tocht. Deze canyoning ervaring vindt plaats diep in het Teno natuurreservaat. Het is een unieke ervaring die je vakantie op Tenerife van de nodige adrenaline zal voorzien. Canyoningen is een van de meeste spectaculaire activiteiten van het moment. Al klimmend, springen of abseilend volg je de stroming in deze prachtige canyon. Het is een fantastische manier om de meer ontoegankelijke plekken van Tenerife te ontdekken.

Durf jij het aan?

Canyoning Tex River Lissabon Portugal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Canyoning Tenerife

5. Duiken

Als je op vakantie gaat naar de Canarische Eilanden zijn er genoeg mogelijkheden om de onderwater wereld te verkennen. Wil je alleen een introductieduik? Geen enkel probleem! Het is ook mogelijk om je PADI Open Water te halen zodat je overal ter wereld zelfstandig mag duiken samen met een buddy. Er is geen groter gevoel van vrijheid dan wanneer je onder water bent.

Duiken in Gran Canaria

Ik wil duiken op Gran Canaria Ontdek de onderwater wereld op Lanzarote
Bekijk via deze link al onze activiteiten op de Canarische Eilanden

Activiteiten die je moet doen in Praag

Wij van Adventuretickets beschrijven de beste adventure hotspots van Europa. Een van deze hotspots is de Tsjechische stad Praag en haar omgeving. De stad heeft een prachtig centrum dat jaarlijks enorm veel bezoekers trekt. Veel jongeren komen naar Praag voor het nachtleven want de prijzen zijn hier nog betaalbaar. Om dezelfde reden is het interessant om in Praag een aantal heel gave activiteiten te ondernemen. We zochten de vetste voor je uit!

Wat zijn de beste activiteiten in Praag?

De meeste mensen maken een reis naar Praag om de stad te verkennen, cultuur te snuiven en te genieten van het relatief goedkope pils. Maar jij wilt ook wat avontuurlijks beleven natuurlijk! Daarom zochten we de vetste activiteiten van Praag en omgeving voor je uit! Hope you enjoy it!

 

skydiven-in-Praag

1. Skydiven

Staat skydiven op je bucketlist? Doe dat dan zeker in Praag! Dit is de goedkoopste plek van Europa!! Hier maak je een tandemsprong van 4 km hoogte voor ongeveer €184. Daarbij word je opgehaald in het centrum van Praag om in ongeveer 20 minuten naar een dichtbij liggend vliegveld te rijden. Een skydive zal je hele reis van voldoende adrenaline voorzien, doen dus! Boek je Skydive nu bij Adventuretickets.nl!

 

bungee-jumpen-in-praag

2. Jetpack

De Jetpack is één van de nieuwste sensaties op watersport gebied. Je maakt gebruik van water als stuwkracht om boven het water te zweven. Het is daarmee vergelijkbaar met flyboarden. In plaats van dat je op de plank staat -- zit je comfortabel met de jetpack aan je vast. Bekijk de video hier!

Voor 70 euro kun je van 1 mei t/m 30 september Jetpacken nabij Praag in Tsjechië. De duur is 1.5 uur waaronder 15 minuten actief met de jetpack.

Wil je liever flyboarden -- met het board onder je voeten -- dan kan je voor 5 euro extra deze ook doen. Met flyboarden kun je meer acrobatische trucjes uithalen.

3.Rafting parcours

Zoals wij een professionele wildwaterbaan in Zoetermeer hebben zo hebben de Tsjechen er een in Praag met versnellingen tot klasse vier! Ben je een aantal dagen in Praag en zoek je een gave inspanning tussen al het culturele door? Voor een laag bedrag kun je hier twee uur lang raften met 6 personen!

kayak adventure in praag

4. Fietstocht

Je hoeft natuurlijk niets extreems te doen om een goede vakantie te hebben. Praag is goed per fiets te verkennen.

We hebben verschillende manieren om Praag per fiets te ontdekken: een City Ride tour, een Castle Ride tour, en tochten per GPS. Je kunt ook een privé tour boeken.

De tochten zijn met normale stadsfietsen te doen en met electische fietsen.

 

5. Gun shooting

Hoe gaaf is het om eens met een Ak-47, een shotgun of een Magnum te schieten? In Praag is het relatief goedkoop om er eens op los te schieten in de Shooting range. Voor omgerekend 50 euro knal je hier met een Ak-47,een Glock, een Magnum en een shotgun! Waarom niet?

gun shooting praag

Hoe is het klimaat?

Praag heeft een gematigd klimaat. Het is hier gemiddeld gezien droger dan in Nederland wat komt doordat Tsjechië een stuk verder van de zee ligt. In december, januari en februari is de kans op sneeuw het grootst. Kom je voor het warme weer dan zijn juli en augustus de beste maanden met een gemiddelde temperatuur van 24 graden Celsius.

Prijzen en Seizoenen

Praag is goedkoop! Althans als we kijken naar activiteiten want de prijzen voor horeca en overnachtingen zijn de laatste jaren flink gestegen maar nog steeds erg schappelijk. Dat wordt activiteiten ondernemen dus!

Skydiven
Praag is de goedkoopste locatie in Europa om te skydiven. Je betaalt hier voor een tandemsprong van 4km hoogte slechts €184! Zet hem maar vast op je to-do list! Het skydive seizoen loopt van april t/m oktober en de weersomstandigheden moeten goed zijn natuurlijk.

Jetpack
Voor 70 euro kun je van 1 mei t/m 30 september Jetpacken nabij Praag in Tsjechië. De flyboard is 5 euro extra en heeft hetzelfde seizoen.

Fietstocht
De fietstochten zijn voor 24 euro te doen in de lange zomer (april t/m oktober). Voor een privé tocht en electische fietsen betaal je iets extra.

Gun shooting
Krijg je een kick van er op los schieten met een Ak-47? Wij wel in ieder geval! Voor ongeveer €50 ben je een middagje zoet en mag je schieten met een shotgun, magnum, Glock en Ak-47! Je kunt in Praag het hele jaar door naar de schietbaan. Op zondag zijn ze echter gesloten.

 

Toegankelijk vanuit bekende plaatsen

Vanuit Nederland bereik je Praag in een goede acht uur rijden over de Duitse autobahn. Ben je op rondreis door Europa? Vanaf Berlijn, München, Wenen of Bratislava is Praag ook goed te bereiken. Kijk ook zeker naar de mogelijkheid om te vliegen. Vanaf vliegveld Eindhoven en Weeze vertrekken directe vluchten naar Praag, vaak voor minder dan €100! Ook als je gaat Eurorailen is Praag een bestemming die je niet mag missen.

Ben jij een echte avonturier? Volg ons dan op Facebook voor gave foto’s en leuke fact’s over adventure sports.

Top activiteiten in Tromso

Top activiteiten in Tromsø


Tromsø is de belangrijkste plaats van Noord-Noorwegen. De stad ligt ongeveer 350 kilometer boven de Poolcirkel. Sinds de 19de eeuw heeft de stad de bijnaam van ‘Parijs van het Noorden’. De stad is een populaire bestemming voor toeristen en vooral voor diegene die het Noorderlicht willen spotten. Het beste seizoen om dit te doen is van september tot eind maart. Echter zijn er gedurende het gehele jaar genoeg activiteiten om te doen. Hieronder hebben we een lijstje samengesteld met de top activiteiten in Tromsø. Deze activiteiten mag je zeker niet missen als je hier naartoe gaat.

Noorderlicht Expeditie

noorderlichtEen Noorderlicht Expeditie is zeker het hoogtepunt van je reis naar Tromsø. Een unieke ervaring wanneer je dit spectaculaire natuurverschijnsel voor het eerst te zien krijgt. Je kunt deze activiteit op slechts 25 minuten rijden van Tromsø ervaren. Eenmaal aangekomen op de juiste locatie zullen er al warme dranken op je wachten en kun je zelfs worstjes grillen boven een open vuur in een traditionele Sami tent terwijl je op het Noorderlicht wacht. Buiten kun je plaatsnemen op de rendierhuiden of stoelen terwijl je de heldere hemel afstruint op zoek naar het Noorderlicht. Tijdens deze expeditie is het ook mogelijk om een bezoek te brengen aan de huskies (puppies) en daarmee te knuffelen.

Boek direct jouw avontuur
Hondensledetocht

hondensledetocht

De tweede op onze lijst met top activiteiten in Tromsø is toch zeker de hondensledetocht. Geniet van de overweldigende natuur aan de kust met een fantastisch uitzicht over Tromsø. Omringt door wit bedekte bergen en lange fjorden. Er is een goede kans op het spotten van wilde dieren in het besneeuwde landschap. Mogelijke waarnemingen langs het parcours zijn onder andere de vos, adelaars, hazen, elanden en rendieren. De tocht duurt ongeveer 4 uur en is geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar. Na afloop is er tijd om de puppies te ontmoeten en te genieten van een heerlijke traditionele Noorse maaltijd.

Boek direct jouw avontuur
Walvistocht

walvistocht

Deze tocht is één van de populairste activiteiten in Tromsø en verdiend zeker een plek in onze top activiteiten in Tromsø lijst. Deze tocht is een absolute aanrader voor mensen die houden van foto’s maken en iedereen die graag een walvis van dichtbij wilt zien. Je wordt opgehaald in Tromsø en richting het basiskamp gereden in het noorden van ‘Whale Island’. Neem tijdens de tocht het adembenemende uitzicht in je op en ontdek de fantastische Fjorden. Je hebt de grootste kans om bultrugwalvissen of orka’s te spotten.

Boek direct jouw avontuur
Fjord Cruise Tromsø

Top activiteiten in Tromso

Tijdens deze tocht wordt je meegenomen op de boot genaamd ‘‘Fjord Queen’. De tocht duurt ongeveer 5 uur en geeft je genoeg tijd om te genieten van de fantastische natuur. Je hebt de kans om verschillende diersoorten te spotten en kunt zelfs vissen vanaf de boot. Je kunt kiezen om het uitzicht vanuit de lounge te bekijken of op het dek.

Boek direct jouw avontuur
Zeekajakken

zeekajakken

Geniet van het fantastische uitzicht en peddels langs de Noorse kust tijdens de mooie zomerdagen in Tromsø. Met de kajaks peddel je langs de prachtige kust van Noord-Noorwegen met enorme bergen in de achtergrond. Je ervaart de oceaan op een intense en spannende manier terwijl je geniet van het adembenemende uitzicht. Dit is een prachtige manier om de natuur in Noorwegen te ervaren en kans te maken om wilde dieren zoals vogels en vissen te zien.

Boek direct jouw avontuur
Gletsjer Hike

Top activiteiten in TromsoDit is wederom zo’n type activiteit die hoog op iedereen zijn bucket list staat. Ervaar deze hike op een fantastische gletsjer met de legendarische Lyngen Alpen op de achtergrond. Tijdens deze uitdagende tocht geniet je intens van de natuur in Noorwegen. Je krijgt een basiscursus in het gebruik van het materiaal en veiligheid voordat je de gletsjer op gaat.

Boek direct jouw avontuur
Hiken

Hiken TromsoDe Noorse natuur op haar best ervaren doe je door deel te nemen aan een georganiseerde hike door de bergen nabij Tromsø. De organisatie is gevestigd op het eiland Kvaløya (Whale Island) nabij Tromsø. Dit eiland staat bekend om zijn mooie en toegankelijke bergtoppen. De tocht begint met een basiscursus van het materiaal en veiligheid voordat de tocht begint. Je wordt begeleid door ervaren gidsen met kennis van deze bergen. De gids zal een route kiezen die het beste past bij jou of je groep. Een goede conditie voor deze tochten is zeker vereist. Eenmaal aangekomen bij de top heb je een spectaculair uitzicht over de fjorden.

Boek direct jouw avontuur
Sneeuwschoen hike

sneeuwschoen

Ook tijdens deze sneeuwschoen hike ervaar je de natuur van Noorwegen op een uitzonderlijke manier. De uitvoerende organisatie geeft je een korte introductie over het gebruik van de sneeuwschoen en het lopen. Daarna ben je al klaar om te gaan en laat de organisatie je een aantal leuke opties zien om te wandelen. Tijdens de tocht zie je de fjorden en bergen die de omgeving van Tromsø uniek maken. Een geweldige ervaring om een keer mee te maken.

Boek direct jouw avontuur
De Cetina rivier in Kroatië: Het avontuur roept.

De Cetina rivier in Kroatië: Het avontuur roept

Pak pen en papier er maar even bij, want dit is een plek die je op je bucketlist wil schrijven. De Cetina rivier in Kroatië is niet alleen een mooi stuk natuur, het is ook de ultieme plek voor avontuurlijke activiteiten. De 101 kilometer lange stroom begint bij het dorpje Cetina, waar het water haar naam aan te danken heeft. Via de Mosor berg bereikt de rivier uiteindelijk de Adriatische zee. Omdat de rivier zo uitgestrekt is en vele stroomversnellingen bevat, valt er genoeg te beleven op de Cetina. Ga jij Kroatië op een avontuurlijke manier verkennen?

Raften


Een rivier: Check. Stroomversnellingen: Check. Mooie omgeving: Check. Je begrijpt dat de Cetina perfect is voor raften. Tijdens deze tocht leg je 12 kilometer af en trotseer je samen met je team verschillende stromingen.

De Cetina rivier in Kroatie(1)

Na al deze inspanning is het natuurlijk ook lekker om even een duik te nemen en te genieten van de mooie omgeving.

Boek direct jouw avontuur

 

Advanced canyoning


Als je een échte avonturier bent, ga je canyoningen. Laat je niet misleiden door de titel, want we hebben het hier over iets heel anders dan kanoën. Bij canyoning ga je zwemmend, springend en abseilend door de rivier. De Cetina rivier in Kroatië: Het avontuur roept

Als jij beschikt over een portie lef en enige fitheid, dan is advanced canyoning de ideale activiteit voor jou. Tijdens deze canyoning tocht leg je ongeveer 2500 meter afstand af en kom je langs de grootste waterval van de Cetina rivier, die maar liefst 55 meter is. Hoe cool is dat?

Boek direct jouw avontuur

 

Basic canyoning


Lijkt canyoning jou helemaal fantastisch, maar wil je het iets rustiger aan doen dan de advanced tocht? Dan is de iets minder uitdagende basic canyoning tocht jouw beste vriend. De Cetina rivier in Kroatië: Het avontuur roept

Tijdens deze expeditie ga je wandelend en zwemmend langs allerlei mooie natuurverschijnselen, zoals de 55 meter hoge waterval. Mocht je toch nog wat extra pit willen toevoegen aan dit avontuur, dan zijn er spots waar je van rotsen mag springen.

Boek direct jouw avontuur

Top 10 activiteiten in Kroatie

Top 10 activiteiten in Kroatië

Kroatië is een fantastische vakantie bestemming met een enorme diversiteit in natuur. Ook heeft Kroatië veel te bieden als adventure bestemming. We hebben de top 10 activiteiten in Kroatië samengesteld zodat jij precies weet wat je niet kan missen tijdens je trip! Benieuwd wat er nog meer te doen is? Bekijk hier al onze avontuurlijke activiteiten in Kroatië.

1. Plitvice Nationaal Park


Top 10 activiteiten in Kroatië

Het Plitvice Nationale Park is één van de mooiste bezienswaardigheden van Kroatië. Het nationale park in het midden van Kroatië is in 1979 op de werelderfgoedlijst van Unesco geplaatst en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Plitvice dankt de immense schoonheid aan de travertijn (soort kalksteen) en de daardoor gevormde begroeiing. Je kunt het nationale park per fiets, wandelend of per kajak ontdekken.

2. Canyoning Cetina Rivier

Top 10 activiteiten in Kroatië

Nummer 2 op in de top 10 activiteiten in Kroatië is raften op de Cetina rivier. Het kristalheldere water en omringende natuur van één van Kroatië haar mooiste rivieren zorgt voor een unieke locatie. Rotswanden tot 180 meter hoog, watervallen, meren, tunnels en de 50 meter hoge waterval Gubavica zorgen voor een fantastische canyoning bestemming. De Cetina rivier is 104 kilometer lang en gaat over in zee bij de stad Omiš. De canyon is gelegen nabij het dorp Zadvarje op het platteland van Omiš.

Boek deze activiteit

3. Skydiven in Kroatië

Top 10 activiteiten in Kroatië

Skydiven boven Kroatië heeft iets speciaals. Het Kroatische landschap is sowieso al erg mooi en de contouren van de stad zien van grote hoogte is geweldig. Daarbij is skydiven in Kroatië niet eens zo duur en zou het je trip compleet maken!

Boek deze activiteit

4. Raften Cetina Rivier

Top 10 activiteiten in Kroatië

Raften is de ideale activiteit om jouw adrenaline en die van je hele reisgroep weer op niveau te brengen. De Cetina rivier in Kroatië is de perfecte rivier voor raften. De rivier is 101 kilometer lang en start op een hoogte van 385 meter. Het is de meest waterrijke rivier in Dalmatia. Met deze raft tocht ga je over 12 kilometer van de rivier en daal je 47 meter in hoogte. Trotseer samen met je team de stroomversnellingen van de Cetina Rivier en plons om af te koelen ook een keer in het water.

Boek deze activiteit

5. Kajakken op de Zrmanja rivier

Kajakken op de Zrmanja rivier

Zrmanja, Krupa en Cetina behoren tot de mooiste rivieren in Europa. Helder warm water, spectaculaire canons en mooie watervallen dragen hier zeker aan bij. De rivieren zijn eenvoudig en veilig genoeg voor beginnende kajakkers maar de adembenemende natuur zorgt ervoor dat het voor iedereen fantastisch is.

Een kajaktrip begint bij Kastel Zegarski op ongeveer een uur rijden vanuit Zadar.

Boek deze activiteit

6. Standup Paddling Starigrad

Standup Paddling Starigrad

Starigrad is een klein maar toeristisch gebied met ongeveer 1000 inwoners. Het populaire toeristische dorpje ligt dichtbij de bergen en de Velika Paklenica canyon. Dit heeft ervoor gezorgd dat het ook populair is geworden bij hikers, klimmers en avonturiers. Het dorpje en het uitzicht ontdekken kan echt ideaal door middel van suppen. Echter een aanrader in Starigrad!

Boek deze activiteit

7. Kajakken Mreznica Canyon

Kajakken Mreznica Canyon

Het mooiste deel van de Mreznica rivier is wel de Mreznica Canyon. Dit avontuur neemt je mee door een enorm smalle kloof waar de zon maar een paar uur per dag doorheen komt. Dit zorgt voor spectaculaire licht effecten.

Tijdens de kajak tocht passeer je watervallen, zoetwaterbronnen, mooie natuur en hoge rotswanden. De tweede hoogste waterval (8m) van de Mreznica rivier is een magische plek die ideaal is om te zwemmen en een picknick te houden.

Boek deze activiteit

8. Fietsen Paklenica Nationaal Park


Fietsen Paklenica Nationaal Park

Het Paklenica Nationaal Park is wederom een fantastisch natuurfenomeneen waar Kroatië vol mee staat. Nationaal Park Paklenica is het drukst bezochte klimgebied in Kroatië. Het park is het hele jaar door de moeite waard om te bezoeken en kinderen vanaf 12 jaar kunnen gewoon mee met de fietstocht. Een ideale activiteit dus voor het hele gezin.

Boek deze activiteit

9. Zipline in Omis


Zipline Omis

De Zipline ligt op 3 kilometer afstand van Omis in een canon van de Cetina Rivier. De Zipline bestaat uit 8 banen met een totale lengte van 2100 meter. In het begin krijg je eerst wat training waarna je klaar bent om de echte Zipline te doen. Vanaf het hoogste punt van de Zipline heb je een fantastisch uitzicht over de onaangetaste natuur en de Cetina rivier en canon. Zeker de moeite waard tijdens jou verblijf!

Boek deze activiteit
10. Zee Kajakken Novigrad baai


De tocht start met instructies op het strand. Vervolgens start de trip al en ga je direct naar de mooie Zrmanja canon. Het water hier is een mix van zoet- en zout water wat zorgt voor een uniek onderwater leven. Enkele dieren die je kunt spotten zijn vogels, vissen, schildpadden en een aal. Tijdens de tocht is het mogelijk om te zwemmen en van rotswanden te springen. Ondertussen kun je genieten van het indrukwekkende Velebit gebergte op de achtergrond.

Boek deze activiteit

Top 10 activiteiten in Schotland

Top 10 activiteiten in Schotland

Schotland is een voormalig koninkrijk en maakt inmiddels deel uit van het Verenigd Koninkrijk, waar ook Engeland, Wales en Noord-Ierland deel van uitmaken. Schotland ligt in het noorden van het Verenigd Koninkrijk en heeft meer dan 790 eilanden.

Schotland herbergt een landschap, weercondities achterwege gelaten, dat enorm interessant is voor outdoor liefhebbers. Op korte afstand van grote steden liggen twee Nationale Parken die ideaal zijn voor outdoorsporten. Voor iedere outdoor liefhebber is Schotland een land wat je bezocht moet hebben.

We hebben hieronder een top 10 activiteiten in Schotland samengesteld die jouw trip naar Schotland uniek maken!

1. Raften


De eerste in de top 10 activiteiten in Schotland is raften. Raften kun je goed doen in Perthshire, Schotland. Je kunt hierbij kiezen uit twee verschillende rivieren, namelijk de River Tummel en de River Tay.

River Tummel
De 6 kilometer lange tocht is voornamelijk een klasse 2 en 3 tocht. Echter eindigt de tocht met een klasse 4 hoogtepunt, namelijk de ‘Linn of Timmel’. De ‘Linn of Timmel’ is een 7 meter lange waterval waarbij je eindigt in Loch Faskally.

River Tay
Raften op de ‘River Tay’ is de meest originele en populaire rating trip in Schotland. De ongeveer 10 kilometer lange tocht, vanaf Aberfeldy tot Grandtully, is voornamelijk een klasse 2 raft tocht. Echter kent de tocht ook klasse 3 stroomversnellingen.

Raften in Schotland?

2. Canyoning

Canyoning is een opkomende outdoor sport en is voor iedereen toegankelijk. Uitgerust met een wetsuit, zwemvest, helm en harnas verken je de fantastische canyons van Perthshire. Schotland.

Al springen van rotsen, zwemmend door met stenen bedekte rivieren, abseilend van watervallen en glijdend van natuurlijke glijbanen ontdek je de Schotse canyons.

Wil je zelf graag deze canyoning tocht proberen? Boek dan nu jou Adventure Ticket.

Canyoning in Schotland?

3. Loch Ness bezoeken

Als je dan toch naar Schotland gaat moet je haast wel het meer van Loch Ness bezoeken. De mystieke sfeer die eromheen hangt en de betoverende schoonheid zorgen ervoor dat je dit niet kunt missen. Met dieptes tot wel 230 meter en een lengte van meer dan 30km zijn er genoeg plekken waar het legendarische monster zich kan verstoppen. Loch Ness is het op een na grootste loch van Schotland en beslaat zo’n kleine 60km2.

Het meer ligt op ongeveer 40 kilometer ten zuidwesten van het Schotse plaatsje Inverness. Ook dit leuke stadje is zeker een bezoek waard. Enkele bezienswaardigheden hier zijn het Inverness Castle of het Inverness Cathedral.

4. Bungeejumpen

Bungeejumpen Schotland

De nummer 4 in de top 10 activiteiten in Schotland is wederom in Pertshire Schotland. Sinds enige tijd bevindt zich hier de allereerste bungeejump van Schotland. Dit is een unieke vrije val ervaring boven een rivier. Je springt vanaf een brug en ervaart een val van circa 40 meter. Een veilige en onvergetelijke ervaring met de nieuwste technologie. Je wordt hierbij begeleidt door ervaren ‘Bungee Jump Masters’.

Je kunt de keuze maken uit 3 verschillende sprongen. De Killercrankie sprong, een Tandemsprong en de Night Bungee. De Bungee Jump in Schotland is een van de weinige die een nacht sprong aanbieden vanaf een brug.

De Tandemsprong en de Killercrankie sprong kunnen het hele jaar door. De Night Bungee kan alleen vanaf oktober t/m maart.

Durf je zelf deze sprong te maken?

Bungeejumpen in Schotland?

5. Hiken & Wandelen

Door het hele land vind je unieke plekken om te hikken & wandelen. Er zijn meerdere lange afstandspaden waar uitstekend gehiked kan worden. Één van de bekendste paden is de West Highland Way, wat ongeveer een hikken is van drie tot 7 dagen. Het is er natuurlijk ook mogelijk om een deel van de tocht te hiken.

Voor wat eenvoudigere routes kun je terecht bij bijvoorbeeld de National Trust foor Scotland, Forest Enterprise of een aantal Scottish Natural Heritage locaties. Een tocht met een gids maakt je trip uniek en zij focussen vaak op het spotten van wilde dieren.

Belangrijk om te onthouden: Tijdens het jachtseizoen kunnen er restricties gelden in diverse gebieden.

6. Mountainbiken & Fietsen

Fietstochten zijn uitstekende manieren om de wat meer afgelegen gebieden van Schotland te ontdekken. De fiets komt ook uitstekend van pas om grote steden zoals Edinburgh te ontdekken. Je vindt er overal fietswinkels waar je een fiets kunt huren. Er zijn echter maar weinig fietsenpaden in en buiten de stad.

Schotland staat ook bekend om zijn off road mountainbike. De ‘Forestry Commission’ heeft ervoor gezorgd dat er meer dan 1400 km aan off road routes zijn. Je kunt iedere route terug vinden in de Scottish Mountainbike Guide, die wordt uitgegeven bij informatie punten door de stad.

7. Quad rijden

Quad rijden Schotland

In de omgeving van Perthshire Schotland is het ook mogelijk om te gaan Quad rijden. De omgeving is perfect om doorheen te crossen en je hebt gegarandeerd een spannend avontuur.

Je kunt individueel deelnemen, als stel, gezin of in groepen. Scheuren door de modder en de mooie natuur zorgt voor een ongekende kick. De 125cc quads zijn geschikt voor iedereen boven de 12 jaar. Elke tocht wordt op maat gemaakt.

Quad rijden in Schotland?

8. Surfen

Surfen kent ook een enorme groei in Schotland. Enige nadeel is dat de noordelijke kustlijn op dezelfde hoogte ligt als Alaska en IJsland. Het water kent hierdoor een erg lage temperatuur waarbij het in hartje zomer zelfs zelden boven de 15 graden uit komt. In de winter kan het water zelfs tot 7 graden dalen. Het belangrijkste bij je surftrip in Schotland is dan zeker wel je wetsuit. Zorg ervoor dat je zeker een dikte aanhoudt van 3/5mm en neem wet-suit schoenen en handschoenen mee.

Veel van de beste surfspots in Schotland zijn omgeven door een fantastisch uitzicht. Het komt bijna niet voor dat je een andere surfer tegenkomt en in combinatie met de het koude water en de krachtige golven zorgt dit ervoor dat het vooral een plek is voor de meer ervaren surfer.

Ben je een beginnende surfer dan is het ook zeker mogelijk om dit te doen. We zullen dit z.s.m. toevoegen aan ons aanbod zodat ook jij kennis kan maken met de Schotse surf cultuur.

9. Zee kajakken

De afgelopen jaren is zee kajakken enorm toegenomen in populariteit. Er zijn meerdere outdoor bedrijven die zee kajak lessen en ook gehele expedities aanbieden. Het is een geweldige manier om de kustlijn van de ‘Highlands’ te ontdekken en langs meerdere eilandjes te gaan. De meeste tochten zijn geschikt voor mensen met minimale ervaring wat ervoor zorgt dat het voor iedereen toegankelijk is!

10. Vissen

De kustlijn van Schotland behoort tot een van de schoonste kustlijnen van Europa. Combineer dit met overvloed van zalm, sea trout, brown trout and pike, en je hebt een fantastische locatie voor wedstrijd en zeevissen.

Er is geen vergunning nodig om te vissen maar bijna al het land is privé terrein. Dit zorgt ervoor dat het vissen voornamelijk wordt beheerd door de eigenaren. Toegang tot het land is echter vaak makkelijk verkrijgbaar. In de lokale winkels of visverenigingen kun je eenvoudig een vergunning verkrijgen. Indien je twijfelt waar je dit kunt vinden, vraag het dan even na bij een toeristenbureau.

Hiken Bohemian Switzerland

Hike Bohemian Switzerland in noordelijk Tsjechië

Bohemian Switzerland is een Nationaal Park gelegen in Tsjechië. Het gebied wordt algemeen beschouwd als een van de mooiste natuurgebieden van Tsjechië. Het is een fantastische plek om te hiken en biedt je de mogelijkheid om het toeristische Praag te ontsnappen.

Het gehele nationale park beslaat een gebied van 79 vierkante kilometer en heeft pas sinds 2000 de status van een Nationaal Park. Één van de mooiste plekken van het park is wel de Pravčická brána, Europa’s grootste zandstenen brug met een hoogte van 16 meter en 27 meter lang. De brug wordt algemeen beschouwd als het symbool van Bohemian Switzerland.

Hiken Bohemian Switzerland

Bezoek de ruïnes van Dolský mlýn, een betoverende en romantische plek gelegen in een canyon van de rivier Kamenice. Deze meer dan 400 jaar oude watermolen ligt diep in het bos verborgen en is bekend van een populair Tsjechisch sprookje ‘The Princess Proud’.

In de zomermaanden van mei tot september is de watermolen op z’n mooist. Vele eeuwen geleden had de watermolen een belangrijke rol binnen de regio. De Dolský mlýn watermolen was het centrum voor de productie van bloem en graan. Later diende het nog als een restaurant en een aanlegplek voor boten en rafts die over de Kamenice vaarden.

Hiken Bohemian Switzerland

Vandaag de dag dient deze plek als een belangrijk punt voor hike routes waar toeristen tot adem kunnen komen onder het genot van een fantastisch uitzicht.

De oudste en één van de meest bekende uitkijkpunten in het Bohemian Switzerland National park is Belveder. Dit uitkijkpunt biedt uitzicht over een 130 meter diepe canyon waar de rivier de Elbe doorheen stroomt. Hotel Belvedere naast het uitkijkpunt beschikt over een mooi restaurant met heerlijke Tsjechische gerechten en zorgt ervoor dat jij even heerlijk kunt ontspannen in de stille natuur.

Hiken Bohemian Switzerland

Er zijn verschillende mooie tochten die je kunt lopen. Een plaatselijke gids kan je hier bij helpen en meer vertellen over het gebied. Het bedrijf Northern Hikes is een echte aanrader. Je krijgt er veel waarde voor je geld en ze nemen je mee naar alle hoogtepunten van het gebied! Ze halen je zelfs op in hartje Praag of in Dresden en zetten je na afloop van de tocht gewoon weer af bij je hotel! Heerlijk om even te ontspannen en aan het drukke Praag te ontsnappen.

*Ons aanbod van deze hikes is tijdelijk offline. Heb je interesse om een dergelijke tocht te lopen laat het ons dan weten en dan zoeken we het voor je uit.

 

Bungeejump Praag

Review: Bungeejumpen in Tsjechië

Bungeejumpen in Tsjechië, Chomutov is een te gekke activiteit zo weet Ivar Boss inmiddels. In opdracht van Adventure Tickets mocht hij de activiteit proberen. Lees hieronder zijn verhaal.

Bungeejump Chomutov Tsjechië

Ik had er niet zo’n goed beeld bij, bungeejumpen in Tsjechië. Na de eerste bungeejump in Nepal zei ik beslist ‘dit nooit meer’. Ik besloot twee jaar later (september 2015) toch weer het avontuur aan te gaan en naar Praag te vliegen. Op het vliegveld huurde ik een auto en reed ik in dik een uur naar Chomutov. Het landschap werd steeds heuvelachtiger naarmate ik dichterbij deze stad aankwam. Prachtig! In Chomutov was het nogal zoeken naar de bungeejumplocatie, gelukkig wees een behulpzame jongen me de weg door me naar de locatie te begeleiden in zijn eigen auto.

Erg gastvrij dus. Ik kwam aan bij een klein parkeerplaatsje, waar ik uit voorzorg mijn huurauto parkeerde. De onverharde weg leek me geen aanrader voor mijn witte huurauto. Een flinke wandeling bracht me hoger en hoger tot ik uiteindelijk aankwam bij de springlocatie. Aan een provisorisch ingerichte tafel ontving een hippie-achtige vrouw me in bikini, registreerde me in het Grote Boek der Waaghalzen. Daarna kreeg ik een veiligheidstuigje aan en voor ik het wist liep ik de grote brug op. Mijn Go Pro-camera op mijn pols draaide al, terwijl een meisje haar sprong waagde.

Bungeejump Praag

Ik was verrassend snel aan de beurt en daar was ik blij mee. Ik werd geduldig in het harnas gehesen en het elastiek werd aan mijn enkels bevestigd. Een vreselijk spannend moment volgt: ik moest over de balustrade van de brug klimmen, met het gevoel dat je nog niet vast zit. Dat is natuurlijk niet zo. Alles wordt goed gecontroleerd en voordat ik wist stond ik klaar om te springen.

Bungeejump Praag

Ik zei ‘Make it quick’ en de instructeur telde af. ‘Three, two, one’. Ik keek uit over groene heuvels, volledig bebost. Is dit het einde? Ik vlieg en vlieg en het elastiek rekt zich uit en houdt mijn gewicht! Adrenaline spuit uit mijn oren, ogen, mond, neus. Schreeuwen helpt een beetje, maar nu ik dit schrijf heb ik alweer klamme handen. Eenmaal uitgeveerd komt er een tweede touw wat ik aan een grote beugel op mijn harnas moet bevestigen. Ik word opgehesen en dit vind ik misschien nog enger dan de sprong.

De sprong gebeurde in een roes, dit op hijsen beleef ik ten volle. Beeld ik me dit in, of maakt het tweede touw scheurgeluiden? Ik houd me krampachtig vast aan de touwen en kom uiteindelijk boven. Nadat ik veilig achter de balustrade ben beland, dringt tot me door wat ik heb gedaan. Dit was mijn tweede bungeejump en weer zeg ik ‘never again, dit nooit weer’.

Tsjechië is echt een prachtig land en de rit naar Chomutov was een lust voor het oog. Net alsof je in het zuiden van Frankrijk rondrijdt. Ook de springlocatie is erg mooi. Vol in de natuur, buiten de wegbrug waar je vanaf springt. Het is niet duur om in Chomutov te komen, maar je moet wel een beetje streetwise zijn.

 

 

Bungeejump Praag

 

 

Skydive Praag Ivar Bos

Review: skydiven in Praag

Skydiven in Praag is een activiteit om nooit te vergeten. Zo heeft Ivar Bos van www.travelboss.nl het ook ervaren. Lees hieronder zijn verhaal.

 

‘Only skydivers know why the birds sing’ is het slogan van het skydive-bedrijf in Tsjechië. Ik weet sinds zondag 13 september waarom de vogels zingen. Ik moest me melden in het kantoor van Skywalkers, midden in het centrum van Praag. Toevallig (of niet) zat ik in een groep met alleen maar Koreanen.

Die zijn gek op daredeviling, vertelden ze me. Ik had dus een klik met ze, hoewel de rit in het busje van Praag naar Most (ten noorden van de hoofdstad) nogal stil verliep. Iedereen was gespannen en ikzelf had de avond daarvoor een bierproeverij gedaan, ook dat is een aanrader in Tsjechië.

Skydive Praag Ivar Bos(1)

Na anderhalf uur rijden kwamen we aan bij het vliegveld. Hier belandden we in een geoliede machine. We werden opgesplitst in twee groepjes van vier. Ik mocht gelijk een overall aan en we kregen een korte instructie. Voor ik het wist werd ik gekoppeld aan een ervaren skydiver en een cameraman. Werkelijk al-les wordt vastgelegd voor het nageslacht. Het feloranje vliegtuigje zit propvol als we ‘ready’ zijn ‘for take-off’.

We klimmen gestaag naar 4 kilometer hoogte en dan gaat met een hoop kabaal het springluik open.Ik vorm met mijn instructeur het laatste tandemduo. Voor me zie ik iedereen in het luchtledige verdwijnen en als in een roes zit ik ineens op de rand van het vliegtuig. We wippen over het randje en na een aantal keren rondtollen komen we in een steady positie. Dit is werkelijk adembenemend mooi.

Skydive Praag Ivar Bos

Van het zweven genoot ik het meest, de cameraman komt schuin onder me zweven en hij maakt foto’s en filmt er op los. Na een tijdje genieten van het uitzicht klapt de parachute open en begint de zweeftocht naar beneden. Ik heb een zwakke maag, dus dit was bikkelen geblazen. Na de landing was ik misselijk van alle adrenaline. De tweede groep was ondertussen al in het vliegtuig gestapt.

Skydive Praag Ivar Bos

Alles gaat razendsnel achter elkaar. Na een uur wachten ontving ik een certificaat van de skydive en het beeldmateriaal op een usb-stick van 8 GB. Dit is perfect geregeld! Tijdens de rit terug naar Praag kon ik bekomen van wat ik nu weer heb geflikt.

Wat een aanrader is dit! Het is ideaal te combineren met een stedentrip Praag, het Parijs van het Oostblok. Alles is perfect geregeld en de Tsjechen zijn aardige mensen.

Zelf Skydiven in Praag?

Tandem skydive Praag Tsjechië

Duur: circa 3 tot 4 uur Leeftijd: vanaf 10 jaar - tot 120 kg - geen ervaring nodig Taal: Engels & Tsjechisch Vervoer: inclusief vanuit Praag naar…
5 out of 5
168,00256,00