fbpx

Driftcursus

Wat is driften?

Driften geeft je het ultieme gevoel van wagenbeheersing. Als je de juiste techniek onder de knie hebt kan je ervoor zorgen dat de achterkant van de auto als het ware uitbreekt waardoor je gaat ‘glijden’. Je glijdt dan op een beheerste wijze door de bochten wat zorgt voor een gevoel van adrenaline, sensatie en het ultieme gevoel van wagenbeheersing. Driften is alleen mogelijk bij auto’s met achterwiel aandrijving. Ga jij een keer driften net zoals in the Fast and the Furious Tokyo Drift?

Wat houdt een drifcursus precies in?

Bij een driftcursus kan je deze sport onder de knie krijgen onder begeleiding van een professionele instructeur. Een driftcursus is natuurlijk voor de plezier en kick, maar zorgt er tegelijkertijd voor dat je een betere en zelfverzekerdere bestuurder wordt. De driftcursus begint altijd met een korte theorieles waarin de basis wordt uitgelegd. Na de korte theorieles stap je de auto al in en kan je beginnen met driften! Er komen tijdens een driftcursus vaak meerdere onderdelen aan bod. Denk hierbij aan stuurbeheersing, zit- en stuurhouding, gas-los driften en driften op een glad wegdek. Deze onderdelen zorgen voor spanning en je kunt zeker een flinke adrenaline kick verwachten. De instructeur zal je bij ieder onderdeel bijstaan en tips geven waar nodig. Aan het einde van de cursus wordt er nog even geëvalueerd en kan je zelfstandig driften! Let wel op dat dit niet op de openbare weg toegestaan is. Bij de meeste driftcursussen is de auto waarmee je gaat driften inbegrepen.

Waar kan ik in Nederland een driftcursus doen?

In Nederland zijn er meerdere plekken waar je een driftcursus kunt doen. Denk hierbij aan Emmen, Lelystad, Eindhoven en Gouda. Wij bieden zelf een driftcursus aan in Nuenen en in Moordrecht. Nuenen is gelegen in de buurt van Eindhoven en Moordrecht in de buurt van Gouda. Beide locaties zijn eenvoudig te bereiken.

Driftcursus Eindhoven (Nuenen)

Neem deel aan de driftcursus in Nuenen. De driftcursus is natuurlijk perfect om plezier te maken en een kick te krijgen, maar zorgt er tegelijkertijd voor dat je een betere en zelfverzekerdere bestuurder wordt. Bij het driften maken we gebruik van een BMW318. Eén van de weinige voertuigen die voldoet aan de eisen om mee te kunnen driften en die tegen een aardig stootje kan van de nog niet heel ervaren rijder. Hij heeft o.a. voldoende vermogen en is achterwiel aangedreven. Het niveau en de duur van de verschillende cursussen verschillen. Je kunt kiezen uit de 1, 2 of 3 uur durende versie.

Driftcursus Gouda (Moordrecht)

De driftcursus in Moordrecht is hetzelfde ingericht als de driftcursus in Nuenen. Zo wordt er gebruik gemaakt  van dezelfde auto, BWM318, en kan je ook kiezen uit de 1, 2 of 3 uur durende versie. Bij iedere optie worden verschillende onderdelen behandeld waarbij de 3 uur durende versie de meeste onderdelen worden heeft. Denk hierbij aan stuurbeheersing, zit- en stuurhouding, powerdrift, gas-los driften en driften op een glad wegdek.

Driftcursus boeken?

Bekijk ons aanbod voor de driftcursus. We helpen je graag verder met het vinden van de cursus die perfect bij jou/jullie past. Neem gerust contact met ons op!

Een fantastische dag vol adrenaline

Driftcursus Cadeau

Wanneer je ervoor kiest om een driftcursus cadeau te doen ben je verzekerd van een blije ontvanger. Je geeft iemand een fantastische en unieke ervaring vol adrenaline waarbij de rijvaardigheid en het gevoel van wagenbeheersing ook nog eens wordt verbeterd. De perfecte combinatie van plezier en veiligheid. 

Je kunt bij ons de driftcursus cadeau doen in de vorm van een cadeaubon of je kunt een datum kiezen en de reservering meteen plaatsen.

Driftcursus 2 personen

Wil je de driftcursus niet alleen cadeau doen maar het zelf ook ervaren? Dat kan natuurlijk ook. De activiteit is uitermate geschikt voor 2 personen. En wat is er nou leuker dan samen een geweldige dag beleven.

Driftcursus als groepsuitje

De driftcursus kan ook als onderdeel van een groepsuitje worden gedaan. Vaak combineren we de driftcursus met een ander gemotoriseerd uitje zoals een slipcursus, 4×4 rijden of quad rijden. Perfect voor een vriendenuitje, vrijgezellenfeest of teamuitje. We kunnen het zelfs organiseren met een afsluitende barbecue en/of borrel. Neem voor meer informatie contact met ons op. 

Driftcursus boeken?

Bekijk ons aanbod voor de driftcursus. We helpen je graag verder met het vinden van de cursus die perfect bij jou/jullie past. Neem gerust contact met ons op!